Javier Toret

Javier Toret

Sóc llicenciat en Psicologia per la Universitat de Málaga. He estat activista d’una infinitat de moviments socials, polítics i comunicatius, com La Casa Invisible, Indymedia Estrecho, l’oficina de drets socials, la xarxa EuroMayDay, Democracia real ya i altres iniciatives sorgides amb l’impuls del #15M. Sóc cofundador de la xarxa social lliure N-1.cc i del grup datanalysis15M. M’he ocupat en diferents projectes del disseny de dinamització de la participació digital i democràcia en xarxa. Entre ells Guanyem Barcelona, on coordino aquesta àrea.

Treballo a IN3/UOC (institut interdisciplinari d’Internet de la Universitat Oberta de Catalunya), al grup de recerca “ Moviments, xarxes i tecnopolítica”. He dedicat els últims anys a estudiar les transformacions, les formes d’acció i organització col·lectiva en la societat xarxa i les noves formes de participació que s’hi originen. M’interessa la ciència de xarxes, dades i teories de la complexitat aplicada i combinada amb les teories de la comunicació i l’acció col·lectiva. La filosofia i la teoria política. L’anàlisi de les emocionals socials i de la subjectivitat en els processos polítics de canvi.

Des del 2011 estudio els moviments en xarxa en diferents parts del món, treballant amb investigadors i activistes de les revoltes que van des de la primavera àrab, el 15M, occupy movement, el #YoSo132 mexicà, la revolta de Gezi park a Turquia i les revoltes de juny de 2013 a Brasil #VemPraRua. També els moviments en xarxa a Hong Kong coneguts també com a #UmbrellaMovement #OccupyHongKong. He publicat l’estudi: Tecnopolítica y 15M: la potencia de las multitudes conectadas.

//

Soy licenciado en Psicología por la Universidad de Málaga. He sido activista de un sinfín de movimientos sociales, políticos y comunicativos, como La Casa Invisible, Indymedia estrecho, la oficina de derechos sociales, la red EuroMayDay, Democracia real ya y otras iniciativas salidas al calor de #15M. Soy cofundador de la red social libre N-1.cc y del grupo datanalysis15M. Me he ocupado en distintos proyectos en diseño de dinamización de la participación digital y democracia en red. Entre ellos Guanyem Barcelona, donde coordino esta área.

Trabajo en IN3/UOC (instituto interdisciplinar de Internet de la Universidad Oberta de Catalunya) en el grupo de investigación “ Movimientos, redes y tecnopolítica”. He dedicado los últimos años a estudiar las transformaciones, las formas de acción y organización colectiva en la sociedad red y las nuevas formas de participación que se dan en ellas. Me interesa la ciencia de redes, datos y teorías de la complejidad aplicada y combinada con las teorías de la comunicación y la acción colectiva. La filosofía y la teoría política. El análisis de las emocionales sociales y de la subjetividad en los procesos políticos de cambio.

Desde el 2011 estudio los movimientos en red en distintas partes del mundo, trabajando con investigadores y activistas de las revueltas que van desde la primavera árabe, el 15M, occupy movement, el #YoSo132 mexicano, la revuelta de Gezi park en Turquía y las revueltas de junio de 2013 en Brasil #VemPraRua. También los movimientos en red en Hong Kong también conocidos como #UmbrellaMovement #OccupyHongKong. He publicado el estudio Tecnopolítica y 15M: la potencia de las multitudes conectadas.